De cursus

Header

De Cursus

Of je nu denkt aan bands, klassiek orkest, solo  zangers/dansers, stijldansen, jazzdance, line dance enz alle muziekvormen in binnen en buitenland hebben een ritme.

De cursus is bedoeld om het ritme gevoel te ontwikkelen en te versterken en om de coördinatie tussen de ledematen (armen en benen) en de beide hersenhelften die een mens heeft, te verbeteren.

De cursus kan gebruikt worden door mensen individueel of in groepsverband, denk daarbij bijvoorbeeld aan familie, vrienden, de dansgroep  enz. Denk daarbij ook aan muziekonderwijs op lagere en middelbare school of bijv. harmonie en fanfare leerlingen enz.

Je kunt van de cursus ook een spelletje van maken om te zien wie de minste fouten maakt op het hoogste tempo.

De cursus is opgesplitst in twee delen n.l. De “kwart noten en rusten ” en de “achtste noten en rusten”. Verder zijn de cursus delen onderverdeeld in 3 levels (niveau’s)..

Iedereen kan starten op zijn eigen niveau omdat de cursus verdeeld is in 3 levels.

De lessen kunnen individueel of in groepsverband gevolgd worden.     

De cursus kost EUR 36,15 

Doordat mensen het ritme onder de knie krijgen, kunnen ze veel tijd besparen aan uitleg door bijvoorbeeld een leraar die naast het vak dat hij/zij doceert, ook steeds het ritme moet uitleggen. (dit levert natuurlijk ook financieel voordeel op voor leerlingen, waardoor de cursus zichzelf in korte tijd opbrengt. De docent(e) kan zich verder concentreren op het geven van muziek of danslessen en ook in lessen die in groepsverband gevolgd worden kan dit heel veel tijdwinst opleveren.

De cursus is nuttig voor het bevorderen van de onderlinge communicatie betreffende het ritme tussen muzikanten, zangers en dansers M/V.

Je kunt de cursus delen ook volgen als contrôle middel om te zien hoever je zelft bent in de ontwikkeling van je ritme gevoel.

Je kunt de cursus volgen zonder het theoretische deel eerst te lezen, maar door er af en toe eens in te lezen, kan al snel veel duidelijker worden.

Als EXTRA bij deze cursus kun je videofiles downloaden. Je kunt de cursus dan nog makkelijker volgen, ook zonder de hulp van een leraar / lerares, naar jouw eigen keuze.

De cursus is een eigenlijk ‘musthave’ voor iedere muziek, zang en dans liefhebber, beginner en gevorderde en voor iedere muziek, zang en dans leraar(es).

De cursus kan ook bijdragen aan het bevorderen van de coördinatie van de hersenen en de ledematen bij mensen die bijvoorbeeld een ongeval gehad hebben of een herseninfarct waardoor de motoriek verstoord is. Denk hierbij aan medische begeleiding of bijvoorbeeld activiteiten begeleiding in ziekenhuizen of verzorgingshuizen.